Ready to start your adventure?

Drop us a line today and we'll get you set up with a bike and cycling towards a once-in-a-lifetime experience!

Verdwalen in de hutong
An article from volkskrant.nl, Netherlands Volume 13.05.06
Doen
Peking
15 miljoen inwoners
Fietsen
Een fiets huren in Peking is eenvoudig. Een solide Giant kost zes euro per dag bij Cyclechina, plus4 0 euro borg. Eigenaar Jeff Gao spreekt uitstekend Engles; Jingshan Dongjie 12,tegenover de oostelijke ingang van het.
Jingshan-park.. De fietswinkel biedt ook een begeleide fietstocht door de Hutongs, en tripjes naar de Grote Muur (www.cyclechina.com).
Zelf een fiets kowen is een optie, zeker Voor wie een week of langer in Peking blijft. Je hebt al een nieuwe fiets-het basistype zonder versnellingen of wat dan ook, half Peking rijdt erop-voor 12 a 16 euro. Het is echter beter fietsen op een iets beter examplaar Op de Gulou Dongdajie zit een stel rijwielzaken, waaronder een grote Giantdealer. Voor tussen de 40 en 100 euro koop je er een citybike. Wie duur wil doen, kan naar de wijkdealer van het gerenommeerde merk Trek, waar de prijzen beginnen bij 128 euro en eindigen bij ruim vijfduizend (euro!); Dianmen Dongdajie 60.
Slapen
Een hotel vinden in de hutongs is een fluitje van een cen. In de Nanluogu Xiang, het levendigste hutongstraatje, zit Downtown Backpackers. Mooie centrale locatie, midden in een oeroude wijk waar trendy Peking tegenwcordig is neergestreken. Lekkere restaurantjes als Fish Nation, de buurt-Oei-goer(kebab!)en Passby liggen op loopafstand.
De Downtown heeft eenvoudige, propere tweepersoonskamers, met airco plus eigen wc/douche, voor 16 euro per nacht. Inclusief ontbijt en internetzaaltje. Voor twee euro per dag levert receptioniste Apple er desgewenst een ijzeren ros bij. Licht afgejakkerd, dat wel (www.backpackingchina.com). 
Wie meer comfort wil, kan de sleepy Inn kiezen, fraai gelegen bij het Houhai-meer. Net omgebouwd kantoorpand van oude staatsfabriek, met rustiek binnenplaatsje en internet. Verhuurt ook een paar echte Chinese opafietsen. Tweepersoonskamer met airco, wc,douche en grote tv voor 26 euro(www. Sleepyinn.com.cn).
In  kassieke, chique hutongstijl overnachten? Kan ook. Het  Bamboo Garden Hotel heft Chinese stijlkamers vanaf 70 euro per nacht. Met mooie binnentuin en veranda (www.bbgh.com.cn).
Eten/drinken
Hoeft niet duur te zijn. In trendy Peking kost een biertje 1 a 2 euro, wijn Hoeft niet duur te zijn. In trendy peking kost een biertje 1 a 2 euro, wijn 2 a 3 euro, een cocktail 3 tot 4, een geode maaltijd iets tussen de 5 en tien euro. Voor de dynamische uitgaanscultuur van de stad, van megaclub tango tot sei-bordeel Maggie抯, en wat er zoal gebeurt in factory 718 en omstreken (de kunstvrijplaats in een oostelijke buitenwijk, alleen voor vermetele fietsers aan te raden, de rest neemt liever een spotgoedkope taxi): zie bladen als That’s Bejing en Time Out Bejing.
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published.